Снимка БулфотоБългарският лекарски съюз /БЛС/ няма да се включи в националния

...
Снимка БулфотоБългарският лекарски съюз /БЛС/ няма да се включи в националния
Коментари Харесай

БЛС няма да се включи в националния протест на професионалистите по здравни грижи

Снимка Булфото

Българският лекарски съюз /БЛС/ няма да се включи в националния протест на експертите по здравни грижи заради реализирани договорености с Министерството на здравеопазването, съобщи вести.бг.

Това се показва в позиция на съсловната организация, оповестена на интернет страницата. БЛС и управлението на Министерство на здравеопазването реализираха увеличение на бюджета на НЗОК, съобразено с растежа на минималната и междинната работна заплата за 2020г.; значимо увеличение на клиничните пътеки с най-малко приблизително 15 процента; контрактувано е унищожаване на порочната процедура да се разпределят средства за повишени размери за сметка на ниски цени. Договорило се е в НРД да бъде записано наложителен най-малък % от цената на клиничните пътеки за заплащане на лекари и експерти по здравни грижи.

По въпроса за надлимитната активност БЛС продължава да упорства, че тя би трябвало да бъде заплатена. Процесът е задвижен на нов стадий и се чака еднопосочно решение от Върховен касационен съд. БЛС счита, че постигнатите договорености с Министерство на здравеопазването ще подсигуряват по-добри условия на труд и възнаграждение на лекарите и експертите по здравни грижи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР